Tuesday, February 4, 2014

al-kisah, ROOMMATE.


Assalammualaikum.



Hmm, lebih kurang dua minggu lagi aku dah nak start new semester. Gembira tapi dalam masa yang sama sedih juga. Kak Mai dah takde dah. Dia practical dan terus konvo lepas tuh. Dah setahun setengah aku duduk dengan Kak Mai. Confirm rasa lain nanti kat bilik bila Kak Mai takde. Selalu kacau Kak Mai. Tak kira masa. Bangun tidur lah, balik dari kelas lah, sebelum nak tidur lah. hmm, jadi kenangan jela lepas ni.

Tapi Alhamdulillah, Kak Zani ada lagi. Orang yang gila-gila macam aku. Walaupun umur kitaorang jauh berbeza. Kak Zani ni dah sebaya dengan along aku. Antara aku dengan roommate aku, akulah yang paling bongsu. Kak Zani ialah kak long aku, Kak Mai ialah kak ngah aku dan aku adik bongsu. Gembira kan? kahkah.

Banyak kenangan aku dengan roommate aku. Alhamdulillah, sekurang-kurangnya aku punya kenangan yang banyak dan berharga dengan mereka. Allah masih berikan orang yang terbaik disekeliling aku. Terima kasih Allah. 

Ni antara masa berharga aku dengan roomate aku.






































































Aku ni memang gila kamera. Wa cakap sama lu, pantang gua jumpa kamera lah gua cakap sama lu. Macam mana aku suka ambil gambar, samalah aku dengan roommate aku tuh. Sebab tuh gambar yang aku upload ni banyak gambar kat tempat yang sama je. Sebenarnya banyak gila gambar kitaorang tapi ni antara gambar favorite aku lah. Sebab gambar ni lengkap. Kami bertiga. 

Semoga perhubungan yang terjalin ini kekal hingga Jannah. Ya Allah, tolong jaga perhubungan kami ini. Sesungguhnya aku sayang mereka. Amin.. Dah-dah, tamat sampai sini lah ye. Rasa macam nak menangis je sekarang ni. Babai.......


Tukang taip,
















No comments:

Post a Comment