Wednesday, January 29, 2014

PROGRAM ANAK ANGKAT (BAKTI SISWA)


Assalammualaikum.

Hah, kelas kau Diela! Dalam satu hari kau update sampai 3 entry. haha. Okeh okeh, aku janji ni enty terakhir untuk harini. Entry kali ni sebenarnya throwback je. Ini yang betul-betul throwback tau!

Entry kali ni pasal projek mega Bakti Siswa iaitu program anak angkat yang dijalankan di Seri Menanti, Negeri Sembilan. Alhamdulillah, berjalan lancar dan paling penting aku tak pegang apa-apa jawatan penting. Alhamdulillah. Program dijalankan selama 3 hari 2 malam. 

Seperti biasa, tatap gambar ye. hehe






Seperti biasa, ini intro. Actually, aku suka kabus kat belakang tu. Tiap pagi ada kabus tu. 
C A N T I K !




Ini mak dan ayah angkat aku. Mereka memang sempoi habis. Duduk rumah mereka, kerja aku makan je. Bangun tidur, makan dan sebelum tidur pun makan. 
B A H A G I A !




Ini pula adik beradik angkat aku.
































Bersama Kak Long dan Kak Ngah.



Bersama pakcik Daus dan Kak Ngah.
Dan ini membuatkan aku jadi adik bongsu.
kahkha







Sebelum balik, singgah muzium Seri Menanti.













Ni salah satu aktiviti kat sana. Aktiviti ni untuk kanak-kanak dan kumpulan aku yang handle. Untuk orang dewasa ada tapi malas nak upload. malas nak pilih gambar. Banyak sangat!











Dan sebelum balik UPM, kami yang menaiki kenderaan sendiri ni singgah Taman Ular Sawa jap. 
Ini pengalaman baru untuk aku. Pegang ular tanpa bantuan sesiapa. Kau hado?? haha


Seminggu selepas program anak angkat tu tamat, rumah family angkat aku pula ada majlis perkahwinan. 
Kak lang kahwin. Dah alang-alang Daus pergi bawak kereta, aku pun nak jugak tumpang sekaki. 
So, alhamdulillah, aku dapat join pergi Seri Menanti. I'm very happy girl!










Keluarga angkat aku. Kali ni lengkap sebab semua adik beradik balik rumah.





Bersama Kak Lang.












Hah, kami je la yang berjaya pergi majlis perkahwinan Kak Lang ni. Kak Fiza tak dapat join sebab ada trip nak ke Perak.







Disebabkan aku pergi ni majlis perkahwinan, dah tentu ramai sedara mara mak angkat aku yang balik kampung kan? Dan disebabkan itu, aku tak tidur kat rumah mak angkat aku atpi aku tidur kat rumah mak angkat Daus. So, inilah mak angkat Daus. Actually, si Daus ni pula ada 3 mak angkat. Adik beradik makcik dalam gambar ni. Rumah yang aku tidur tu rumah adik makcik ni. Kalau tak silap aku lah.







Family angkat dak Daus ni pun baik gila. Kerja aku makan, makan dan makan. Yang paling penting, makanan dia semua yang aku tak pernah makan. 
S E D A P !

So, tamat sudah cerita pasal family angkat. 
Semoga hubungan terjalin akan kekal selamanyan Aminnnn. 

Tukang taip,










No comments:

Post a Comment